BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Apr 14, 2010

cerita dari kampung

...


teringat aku cerita kawan aku pasal kawan die..Piye (atau Pian)..dan aweknyer, Amelia..

kisah ni berlaku time membe aku tu form 5..erm..2007 la rasenyer..Pian dan awek die skolah tak same..macam mane diorg boleh kapel aku pon tak tau..tak der plak membe aku citer..jadi,hendak dijadikan cerita..Pian ni bermain kayu 3 ngan budak kelas die..dan situasi semakin seronok pabila cik Amelia mendapat kabar berite tentang skandal Pian..lalu, cik Amelia mula menunjukkan rase iri hatinya..

keesokannye..Amelia datang ke sekolah seperti biase..bersama 2 rakan menemani..yang peliknyer sekolah yang die pegi bukan sekolah die..sebaliknyer die melencong ke sekolah Pian..2 rakan yang datang tadi bertindak sebagai orang tengah..mengatur perjumpaan Amelia dengan kekasih gelap Pian..err..tak hitam ye..

plan berjalan dengan lancar..kekasih gelap Pian bertemu Amelia..bermulalah episod tikam lidah Amelia ngan si Gelap tu..Amelia cuba memberi amaran..namun si Gelap hanya menidakkan skandal die..suasana gamat sedikit bila budak2 sekolah melihat gelagat 2 awek tu..Amelia mula hilang sabar..lalu die mengeluarkan pisau..si Gelap mula pucat putih..

Pian muncul..cuba menenangkan Amelia..Amelia maseh panas hati..pisau ditangan masih kemas..muncul la sorang cikgu..beliau berkata.."ni nape bising2 ni?"

"kau DIAM!!"..kate Amelia tegas..cikgu tadi kelihatan tidak gentar di sergah Amelia..beliau berkate lagi.."macam ni la..kalo ade masalah..korang setel kat luar..cikgu tak nak plak sebab korang menggangu pelajar lain"..nada lembut tapi kelihatan tegas..

menyedari situasi tidak mengizinkan untuk die menggunakan pisau, Amelia berlalu..sambil berkata.."jage ko kat luar sekolah nanti"..matanya tajam merenung Pian..

bersambung...

...

4 teguran:

qasih nadira said...

ala~~~~nape ade perkataan bsambung plak..nie y lemah nak tggu nie~

royal joe budu said...

hee..penat nak tulis pnjg2..ag pon ngah ngantuk..

Amalina E Azmi said...

ala. bersambung pulak. nnt taip cpt2 oke. hee

royal joe budu said...

penat taip cpat2..hee