BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Apr 28, 2010

jauh di sudut hati aku, terasa kebencian tehadap wanita cantik

...


1.mula2 tengok muka..hati terpikat

2.sekali tengok..tak puas..tengok lame2..(mane tau ade respon)

3.bile dah berkenan mula la nak berkenalan

4.bile dah kenal mule la nak mengorat

5.time ngorat mesti kene rijek

6.bile kene rijek mula la frust menonggeng

7.bile frust konstrasi terganggu,otak srabut,hati terluka,

8.sebab tu lah aku tak suke perempuan lawa


p/s: bukan salah perempuan yang lawa,salah lelaki kerana tak hensem

...

Apr 26, 2010

surya gudang garam

...

surya,
kau ibarat lilin yang membakar diri,
musnah badan kerana memberi nikmat,

surya,
bau harum bak kayu manis,
memercik bara bak mercun mancis,
putung nikmat sungguh manis,
batang panjang macam pembaris,

surya,
sesetengah insan mengejimu,
katanya bahaya menghakis paru-paru,
bibir merah jadi hitam biru,
terkena bara tergaru-garu,


surya,
jangan sedih jangan pilu,
aku setia menarik asapmu,
kerana aku menyayangimu,
nanti esok aku beli baru,

surya,
biarlah dunhill mengeji,
biarlah winston membenci,
biarlah saat membawa diri,
mereka semua juga membawa mati.


surya,
mungkin engkau lebih cepat membunuh
batuk darah air liur keruh,
berdiri tegak mungkin terjatuh,
gigi putih mungkin lusuh,

namun,
aku akan setia,
selagi badan masih bernyawa,

Amaran oleh kerajaan Malaysia : Merokok Membahayakan Kesihatan

Apr 24, 2010

aku rase macam tulis puisi pulak

...

bosan..

aku melepak lagi di depan laptop apit..nak pasang lampu kang kesian kat bo yang ngah tido..

panas..

kipas berpusing ligat macam menambah plak haba bilik aku nih..kulit terasa suam2 nak berpeluh..

risau..

test minggu depan..semangat study xde lagi..

tekanan..

abang aku suspect aku tipu die..

serabut..

tido malam nyamuk kacau..tido siang lalat plak kacau..

alhamdullilah

aku masih sihat dan bernafas..

Apr 21, 2010

blogwalking itu menyihatkan

...


hidung masih tersumbat..badan panas semacam..lalu ku bukak blog awek2..terus hilang segala kuman dalam badan..

p/s : lumrah manusia.. tertarik pada sesuatu yang indah..

...

Apr 20, 2010

mulut berlubang

...


sakit mulut
hati risau
jiwa kacau
badan kurus
tekanan perasaan

arghhhh...!

...

Apr 18, 2010

payung terjun

...


aktiviti hari ni..mendengar lagu The Vines ngan kholiq sambil menunggu bo..untuk menuju ke air terjun..

pikir2 balik..ni fers time asenyer aku g air terjun...

...

Apr 17, 2010

diam ah

...


mulut aku sakit..jadi..x rase macam nak bercakap sangat..

...

Apr 15, 2010

cerita dari kampung 2

...


sambungan cerita membe aku..

petang tu..Pian balik selamba..membonceng membe die..sampai satu jalan..kelihatan Amelia dan membe2 nyer 2 orang..salah seorang memegang kayu..membe Pian bertanye.."eh..tu awek ko tu..nak lalu ke ni?"..Pian menjawab.."ko pegi je.."

membe Pian memecut..lalu saje kat membe Amelia..zaaassss..kayu dihayun..Pian ngan membe die tunduk mengelak degan tangkas..tapi malang motor diorang rebah ke jalan..Pian bangun dari motor..belum sempat berkata2, gigi Pian ditumbuk Amelia..rebah Pian ke belakang..membe Pian hanya diam melihat..Pian bergelut dengan Amelia..tangan Amelia dikunci Pian..Amelia tewas..kedua2 pasangan pulang tanpa berkata2..

malam itu..mesej Amelia sampai di henset Pian.."awak..sori la tadi"..Pian hanya membalas.."ye"
..mesej dihantar lagi.."sakit ke gigi kena tumbuk tadi?"...cerita membe aku hanya berhenti di situ..yang aku tau..keesokan hari kedua2 kapel tu dah ok..siap dating mesra lagi..

aku berkata.."bapak bes ade awek camtu"..

...

Apr 14, 2010

cerita dari kampung

...


teringat aku cerita kawan aku pasal kawan die..Piye (atau Pian)..dan aweknyer, Amelia..

kisah ni berlaku time membe aku tu form 5..erm..2007 la rasenyer..Pian dan awek die skolah tak same..macam mane diorg boleh kapel aku pon tak tau..tak der plak membe aku citer..jadi,hendak dijadikan cerita..Pian ni bermain kayu 3 ngan budak kelas die..dan situasi semakin seronok pabila cik Amelia mendapat kabar berite tentang skandal Pian..lalu, cik Amelia mula menunjukkan rase iri hatinya..

keesokannye..Amelia datang ke sekolah seperti biase..bersama 2 rakan menemani..yang peliknyer sekolah yang die pegi bukan sekolah die..sebaliknyer die melencong ke sekolah Pian..2 rakan yang datang tadi bertindak sebagai orang tengah..mengatur perjumpaan Amelia dengan kekasih gelap Pian..err..tak hitam ye..

plan berjalan dengan lancar..kekasih gelap Pian bertemu Amelia..bermulalah episod tikam lidah Amelia ngan si Gelap tu..Amelia cuba memberi amaran..namun si Gelap hanya menidakkan skandal die..suasana gamat sedikit bila budak2 sekolah melihat gelagat 2 awek tu..Amelia mula hilang sabar..lalu die mengeluarkan pisau..si Gelap mula pucat putih..

Pian muncul..cuba menenangkan Amelia..Amelia maseh panas hati..pisau ditangan masih kemas..muncul la sorang cikgu..beliau berkata.."ni nape bising2 ni?"

"kau DIAM!!"..kate Amelia tegas..cikgu tadi kelihatan tidak gentar di sergah Amelia..beliau berkate lagi.."macam ni la..kalo ade masalah..korang setel kat luar..cikgu tak nak plak sebab korang menggangu pelajar lain"..nada lembut tapi kelihatan tegas..

menyedari situasi tidak mengizinkan untuk die menggunakan pisau, Amelia berlalu..sambil berkata.."jage ko kat luar sekolah nanti"..matanya tajam merenung Pian..

bersambung...

...

Apr 13, 2010

untuk alya yang buad story

...


err..psl tag tu cik alya..nt aku buat..skang kehidupan terlalu sibuk..

12 jam tido..6 jam gaming..5 jam 45 minit merapu..15 minit study..

...

Apr 10, 2010

the corners- reptilia (the strokes) cover

...


reptilia..a band cover..maaf la kalo tak sedap..memang tak boleh makan pon..


video

...

Apr 8, 2010

semalam aku dikejar polis

...


semalam aku lumba kereta..memang nervous..kereta pihak lawan lebih gagah mengaum..takper..yang penting aku yakin bole menang..

isyarat diberi..pedal minyak ku tekan rapat..naseb baek kereta auto..jadi aku xperlu risau untuk menukar gear..kereta lawan kelihatan ketinggalan di belakang..aku senyum..ternyata perlumbaan ini milik aku..

aku memecut..mengelak kereta2 orang awam di jalan raya..setelah 5 batu ku memecut..titik penamat kelihatan..kereta lawan maseh ketinggalan di belakang..

zoooooom!!! aku melepasi penamat dengan muke bangge..baru je nak tarik handbrake..tetibe ade kereta polis muncul..dari mane aku pon tak tau..aku terus memecut..takut ditangkap..polis itu terus mengejar aku..

aku lari dengan penuh gaya..setiap selekoh dan simpang semua ku cilok dengan jayanya..kereta polis maseh rapat dibelakang..siren bingit jelas kedengaran..ternyata polis juga pandai cilok..

aku cuba mencari jalan melepaskan diri..kereta polis semakin bertambah..aku memecut lagi..nasibku baik..aku melihat tangki air di tepi jalan..aku memecut lalu melanggar tiang tangki air tu..strategi aku berjaya bile tangki air tu tumbang ke jalan..2,3 kereta polis remuk ditindih dan yang lain berhenti kerana jalan penuh dengan sisa2 tangki yang aku tumbangkan..aku memecut lagi

setelah tiada lagi kelibat polis..aku memasuki stesen minyak dan menyorok di situ,.takut2 kalau ade backup police ngan roadblock..

aku menyalakan rokok...sambil termenung melihat skrin laptop..hatiku berkata..

"haaaaah..susah jugak main Need For Speed nih"

...

blog bermuzik

...


aku maseh tak puas hati dengan blog yang ade auto-play music..aku nak membaca..bukan mendengar..aiya lu..ehem..maaf ye..emosi x stabil..ngah period..haha

p/s: sebenarnyer..aku ngah demam..sape2 jangan dekat..buruk padahnyer...!!

Apr 6, 2010

yesssss!!!

...


terima kasih kawan2..sebab korang perut aku maseh berisi..

p/s: pendek plak isi entry nih..patot buat status fesbuk saje..

...

Apr 5, 2010

awal pagi

...


aku termenung seorang diri..

rokok daun dimulut ku cucuh lagi..

duit takde..dah 2 hari lebih tak makan nasi ni..

mungkin akan pengsan esok pagi..

...

Apr 4, 2010

juwita suwito dan aku

...


ok..aku baru jest perform untuk pertandingan ala2 battle of the band..memandangkan ini fers time aku perform untuk pertandingan..jadi..tetibe rase nervous..di sebabkan itu..tempo aku main agak lari dari lagu yang kiteorang main..

naseb baik lagu kedua ok..hati tenang..dan aku dapat enjoy lagu..setelah habis perform..

semua ahli band ke depan..

juri (juwita suwito) berkata.. " band korang macam lari tempo..lebih lagi drummer..kamu perlu berlatih lagi.."

aku mendengar sambil tersenyum..

demi juwita suwito..aku akan practice lagi.. yeeeeeeeeeeeeeah!!

p/s: lapar..ade sape2 nak belanja??

...

Apr 3, 2010

facebook group yang mengarut

...

nowadays, everybody got facebook..(aiseh)..dulu aku main fesbuk untuk suke2 je..makin lame..macam2 plak mende pelik kat fesbuk..yang paling ketara..kewujudan group yang tak pernah plak ternampak time gune friendster ngan myspace dulu..

antara contohnyer..

1. we hate fasha sandha = aku tak suke group ni sebab aku suke fasha sandha..hehe

2. we hate memey suhaiza = aku tak suke group ni sebab aku tak kenal minah ni

3. we hate AF = yang ni aku paling suke..siap join agi..tapi tak pernah bukak pon..

4. anti kelantan = yang ni aku tak tahu ape motifnyer..mungkin sebab budu setitik, rosak susu sebelanga..yang aku tau..fan hanya 77..dan kebanyakan macam orang kelantan..join sebab nak kutuk admin group tu..

5. i bet kelantan/penang can get 100000 before any other state = aku x suke group ni sebab nama panjang sangat dan tiada faedah..kalu dapat duit bole je nak join..

okeh..ikutkan hati banyak aku lagi aku nak letak dalam list ni..tapi rase cam malas plak..lagi pon aku tak nak sebut pasal group2 yang berunsur perkauman, kenegaraan, kebencian, dan kemengarutan..err..terlebey sudah..

...

Apr 2, 2010

Al-Fatihah Din Beramboi

...

sama-sama kite sedekah al-Fatihah untuk abang Din Beramboi (Mior Ahmad Fuad Mior Badri)..semoge roh beliau dicucuri rahmat..

...

Apr 1, 2010

sekali kena bang bang boom daaaa...

...

semalam aku tido awal..baru je syok2 layan tido..tibe2 enset aku berbunyi..mule2 ingat alarm..usyar2 da ade 3 miss call..enset berdering..aku mengangkat..


aku : hello..?
pemanggil : ...........(teros letak)

hadoi..main2 plak..aku cube sambung tido...ensetku berdering lagi..nombor yang same..aku mengangkat lagi..

aku: hello...?

pemanggil : hello..err...ni joe kan..?

aku : ha'a..ye..ni brader ensem bercakap..(menyedari pemanggil seorang awek)..mane
dapat nombor ni?

pemanggil : ade la..awak ni joe yang main drum tu kan...?

aku : ha'a...(halamak,,tetibe ade peminat plak)

aku pon layan la awek tu borak..punyer lame borak2 mesra..tetibe die bagi kat member die..

erza : haa..budu..amacam..bes x lyn peminat..?

aku : tak gune..!mati2 aku ingat peminat betol tadi..

erza : hahaha..layan gak ko ye..

aku : kena bang bang boom gak r..

setelah di gelakkan erza..aku meletak enset..teros sambung tido..