BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Mar 31, 2010

awak dan saya

...

bile cakap pasal awak,

saya akan kate,

awak cantik,
awak comel,
awak caring,
awak sopan,
awak elegan,
awak lemah lembut,
awak penyayang,
awak baik,
awak kelakar,
awak ayu,
awak well-rounded,
awak serba boleh,

tapi kalau pasal saye,

saya akan cakap,

saya tipu je...

p/s: rewrite by joe budu based on his friend message

...

Mar 30, 2010

no entry

...













...

Mar 29, 2010

blogwalking

...



ok..skang aku da penat nak tinggal link kat blog orang..

antara mende aku menyampah..lagu dalam blog..ngah bes2 layan lagu kegemaran kat laptop..tetibe ade plak bunyian tambahan kat telinge..makin menyakitkan hati bile xleh nak off lagu blog tersebut..sape2 terase maaflah..sekadar luahan hati..

next..aku tinggal komen kat blog orang..tapi kadang2 aku lupe nak follow up..

jadi..ape yang nak buat skang..tulis blog..dan simpan untuk diri sendiri..nanti bile anak cucu tanye.."tok, citer la macam mane kisah tok mude2 dulu"...aku boleh menjawab...

"kamu bukak je blog atuk.."

...

Mar 27, 2010

earth hour?

...

suasana gelap..

ku berfikir seorang diri..

ape gune kalau tutup tenaga selama sejam..

kalau hari2 buang sampah merata-rata,
hari2 buat kebakaran terbuka,
hari2 pokok ditebang di hutan,
hari2 perang,nuklear sana,nulear sini,
hari2 buang toksik ke sungai,
hari2 bazir tenaga..

bumi diabaikan selama 365 hari setahun..

tapi dikenang hanya sejam untuk setahun..

...

aku kaya

...

pagi tadi..macam biase..aku gi sarapan ngan bo..time tu takde duit..hajat2 nak pinjam duit bo..

dah sampai cafe..aku amek nasi..campur lauk2 sedap..kalau makan ni..pergh..bahagia aku yang ngah lapar2 ni..aku mintak duit ngan bo..bo bagi je ngan murah hati..baru je nak bayar......

aku tersedar..laa..mimpi rupenyer..cilake..perot dah la lapar..mimpi makan plak..xpe..sabar..mainan tidur..aku lepak2 kejap..nak gi makan pon duit takde..tetibe apit,rumate aku..datang..bagi duit..80 ringgit rasenyer..aku pelik..

aku: buat ape ni...?

apit: amek la dulu..aku tau ko xde duit..pinjam dulu duit aku

aku serba salah..aku bagi balik rm50 kat apit..die amek..tapi bagi balik kat aku..aku pon terime je..hatiku berkata.."terime kasih pit"..dengan hati yang girang..aku pergi ke cafe nak makan tengah hari.....tiba2

aku tersedar lagi..mimpi lagi rupenyer..macam gampang..kali ni perut dah memang lapar tahap gampang..aku seluk poket..ade la seringgit..aku bukak almari..cari periuk..jumpe..

kesudahannya..aku masak nasi..makan ngan telur goreng 2 bijik..kenyang..

betul kata2 orang..realiti tak seindah fantasi..

...

Mar 26, 2010

mane tau ade burung?

...

tersebut la kisah di sebuah kampung..penduduknya ramah serta mesra alam..penghulunya pula berkaliber lagi hensem dan kaya raya..

penghulu kampung tu mempunyai hobi yang menarik..iaitu suke bela burung..burung tu lawa,cantik,bergaya,mutu dan keunggulan..beliau sangat sayang sayang burung tu..kebanyakan masa di luangkan bersama burung kesayangan beliau itu..breakfast,lunch,minum petang dan dinner mesti bertemankan burung tu..

lalu satu hari..burung itu hilang..puas penghulu mencari sekeliling rumah..x jumpe..kerana mengesyaki burung beliau dicuri..beliau mengadakan mesyuarat tergempar..
memanggil seluruh isi kampung..

setelah semua penduduk berkumpul..beliau memulakan sesi soal menyoal..

mengesyaki burung tersebut dicuri dan di beli oleh penduduk..beliau terus bertanye.. "sape ade burung?"...terus ade yang berdiri..tapi semuanya lelaki..mengesyaki soalan beliau salah..beliau berkata..

"bukan tu maksud saya..erm..sape ade nampak burung?"..kali ni ramai yang berdiri..tetapi semua kaum perempuan..beliau mula pening..lalu beliau bertanyakan soalan lain..

"nampaknya semua salah faham..saya cuma nak tau..ade sape2 nampak burung saya?"..lalu seseorang berdiri..ISTERI BELIAU..

beliau hanya tunduk ke lantai sambil menepuk dahi..

...

Mar 25, 2010

chop suey!

...

ni la lagu aku paling suke..

dengar berape kali pon x boring..

video

malas nak buat ayat2 blogging..

layan video je..

...

Mar 24, 2010

Layout Baruuuuu...!

...

amacam..?

lawa tak..?



p/s: paih yang pilih..

...

Mar 23, 2010

berak terabur

...

sape la berak berterabur tadi..

tak gune..dah la tak basuh..

geli i..



p/s: kalo aku tau sape aku sula ngan ekzos RXZ sape yang berak terabur tadi

...

indonesia vs malaysia?

...

pagi yang sunyi..aku baru je siapkan esaiment..lambat jugak la nak buat..sebab aku wat 2,3 ayat..bukak fesbuk..2,3 ayat pastu..bukak blog..ayat2 awek sket..2,3 ayat lagi..cari source kat itenet..

dapat la source dari blogger indonesia..dah abes copy..aku usya link blog tu..mane tau ade link cewek2 yang cun..tapi ade satu link yang menarik minat aku..tajuk die "maumu apa, malaysia?"..aku pon klik la..

macam biase..propaganda sesetengah rakyat indonesia yang tak suke malaysia..mesti ade ayat malingsia..

haa..pape je la brader..yang aku tau banyak bangunan kat malaysia ni berdiri sebab korang dan bile korang balik indon..mampu buat banglo ngan beli tanah banyak2 kat sane walaupun hanya kerja kontrak kat sini..

p/s: tetibe aku post pasal isu kenegaraan plak..

...

Mar 22, 2010

Maria Ozawa Uncensored Must Watch

...

ok..yang ni memang gampang..kat UTP ni ade 1 software yang membolehkan kite download file dari pc orang lain..

nak dijadikan cerita..tetibe aku ade jumpe video..tajuk die "Maria Ozawa Uncensored Must Watch"..Maria Ozawa tuuu...sape xnak tengok..

dah abes download..aku pun usya la video ni..ternyata..(sengetkan monitor anda)

video

SUMPAH TAKNAK TENGOK DAH MARIA OZAWA

...

siri tak seram

...

sambungan kisah lalu:

parang kat tangan aku pegang erat2..kalau aku tau jumpe mende camni dah lame aku bawak ayat kursi tadi..setelah lame aku memerhatikan dahan tu..beliau berhenti bergoyang..lega..aku terus ke tempat mak aku letak lembu..

aku tarik lembu balik..sambil tu mate maseh lagi liar melihat keadaan sekeliling..mane taknye..macam2 bunyi ade kat hutan ni..kalau ade kuar lembaga pape aku ready nak lari je ni..hehe..tapi alhamdulillah..selamat gak aku bawak lembu balik..

aku melepak depan tangga rumah..melihat lembu aku minum air sambil tersenyum menjeling aku..cilakak..sebab kau la aku kene kaco tadi..

aku merenung hutan kat depan rumah aku..dulu kecik2 berani gi sorang..makin besa takut plak nak g..takut babi je..

tiba2 ade bunyi moto keluar dari hutan tu..

keluar la 2 awek membonceng moto keluar..aku tengok je awek tu lalu..hati ku berbisik..

"sial..menyesal aku keluar cepat2 dari hutan tu"

Mar 20, 2010

siri agak seram


Hari kedua aku di rumah..petang tu mak aku suh amek lembu..sebab die ade bisnes sket..aku patuh..sebagai anak mithali..

Time tu pukul 6:45 asenye..aku pergi ke dapur..cari parang..sebab mak aku kate die letak lembu tu kat hutan depan umah aku..dalam 700m asenye..kalo ade senjata kat tangan berani sket..

Aku cube selongkar bawah dapur..tempat biase parang melepak..x jmupe parang..ade sabit je..aku capai sabit tu..adoi..dah berkarat mate die..ni kalo potong ulat bulu pon x lepas ni..aku letak balik..aku cube usya tepi rak pinggan..ade pon parang..ake meneliti mate die..tajam..berkilat,garang,agresif..baru berani nak masuk hutan..rimau keluar pon bole tetak terbelah dua..(mitak2 dijauhkan)

Aku melangkah ke tempat lembu mak aku..mate ku liar ke kanan dan kiri..sampai pertengahan jalan..aku melihat satu peristiwa paranormal..DAHAN POKOK BERGOYANG DENGAN SENDIRI..pokok tu tinggi..aku cuba menyedapkan hati..

”angin kot”

Tapi yang pelik cume 2 dahan paling bawah bergoyang..kalau angin mesti semua dahan bergoyang..pokok kat tepi pon mesti goyang sama..ape yang aku nampak pokok dan dahan lain kaku tanpa sebarang pergerakan..seluruh bulu roma aku berdiri..bulu kaki,lengan,ketiak dan misai meremang..

Bersambung……

Mar 18, 2010

coming soon

...

aku akan citer pasal kembara ke hutan..bukan skang..mase x mengizinkan..

mase itu suke cemburu..terutama pada orang kurus macam aku..

...

Mar 13, 2010

barat dan timur

...

ok..last post of the week..

petang ni aku akan pulang..

hari ni..ke manjung..

esok ke kelantan(kalau ade tiket)..

dan perjalanan pulang ke U balik..

akan singgah ke gerik..

sumer yang duk kampung tu..sila wat kenduri suprise untuk aku ye..

Dato' Firdaus Abdullah akan pulang..

...

Mar 12, 2010

Karma Police Live By Radiohead

...

video

layan je nyanyi..

royal jelly

...

ku rindu pada si gemuk..

ku sayang pada si sepet..

aku ngantuk..makan dulu..

...

Mar 11, 2010

tips berak wangi



...


dulu aku paling bengang bile orang masuk tandas kutuk2 kite time berak..kedengaran la suare2 sumbang  yang mengutuk emas yang di laburkan kite..kutuk taik tu busuk..kutuk tukang berak tu busuk la..macam taik di wangi je..






tapi skang..pengalaman mendewasakan aku..sekarang tiada lagi suare2 sumbang mengutuk emas berharga aku..antara skil2 yang aku gunekan time nak hilangkan bau;


1.
 pasang air paip supaye sentiasa mengalir..sebab ngan nanti taik tu akan masuk air dan hilang segala bau2..ag pon air tu akan membantu cover emas berharge tersebut..x caye try cube..

2.
hisap rokok..bau rokok dapat menghilangkan bau2 emas anda..tapi mak aku x bagi..x elok untuk kesihatan..tapi kalo nak lagi berkesan..hisap shisha..

3.
bawak sabun..sebab sabun kan wangi..elok gune sabun jenis cecair..berkesan di gabung dengan point 1 td..tapi aku jarang apply tip ni..sebab takut mengundang maksiat dan keseronokan terlampau (bagi lelaki)..

4.
yang ni aku x pernah try..tapi mungkin berkesan..bawak perfume terus..sape2 rase berak bau macam bangkai tu elok gune tip ni..bagus untuk diri sendiri dan masyarakat..

sekian..tu je..selamat mencuba..

...

result SPM esok..takutnyer aku...

...

pikir2 balik..xde gune gak aku nak takut..aku nyer result dah lame kuar sebab aku dah amek SPM 2 tahun lepas..

teringat plak kenangan time amek SPM dulu..cari tiket..sebab aku sekola kat mrsm..balik pulau..yang popular ngan durian..durian kat sane memang banyak..time musim die mesti melimpah2 ke ladang gandum..kite lupekan durian..sambung citer pasal result..



setelah 5,6 jam bertenggek lam bas..aku sampai kat mrsm balik pulau..jumpe kawan2 lame..rindu betul kat diorang..time tu la borak2 gebang,salam,peluk tumbuk, dan senyuman manis (untuk awek2) diberi..lame x jumpe katekan..



time nak amek result baru la mencabar..kena masuk dewan..kena lepas 2,3 check point dulu..baru leh amek result..time ni la cikgu2 berlagak along..bayaran dobi,yuran.duit buku,bil air.dan wang perlindungan sumer kene setel kat check point ni..

setelah aksi ugut mengugut selesai..aku amek result..alhamdulillah..cemerlang cam amalina.. XD

aku melepak belakang dewan..lepak2 fogging..member aku tanye kat aku..

"dapat berape A?"

"6A je" aku menjawab dengan sedikit riak,takbur,dan bangge diri..member ku berkate lagi..

"power sial..bak tengok result"....aku bagi kat die...riak wajahnya lain..

"SIAL!!..DAPAT 9A!!!!!!!"



p/s: bukan nak bangge diri..sekadar bercerita..

...

Mar 10, 2010

pabila budu lupa asal usul

...

tetibe ase cam nak buat blog english lak..

sebab aku dulu..kalo peksa..

mesti english lagi tinggi bM..

testing...

one two three..

henshin..!

no idea recently actually..

...

stop blogging for a while..

...

testing ping

INTERPOL : A TIME TO BE SMALL

A time to be so small
Bottom of the ocean
Saw him under the boat
Saw you making knots
Saw you get the rope
A boy appearing on the deck
Making it lurch
Bubble of your interests
Ready to burst

He whistles and he runs

Saw you in distraction of
Sleeping slow despair
Bursting in a rapture
But he wasn't even there
Feature is a creature
Though you wish you were the wind
Boat will not stop moving
If you tie him up until the end

He whistles and he runs so hold him fast
Pray the lord the wants to let it last
He might succumb to what you haven't seen
He has a keen eye for what you didn't see

when the cadaverous mobs
In the doors to the tent
And man, meanwhile you cannot be

I want you to be there
When he gets to the end
Have to find a way


Mar 9, 2010

aku ingin menjadi gajah

...


kehidupan gajah hari ni..

bangun pukul 10..

basuh muke..

datang bilik aku dan terus study..dengan mate terkebil-kebil memandang kertas..

air di muka maseh menitik..

aku membuat muka terkejut..sambil mengorek hidung..

...

p/s: gajah tu membe aku..bukan gajah betul..

Mar 8, 2010

test3







test layout...






18SG

aku cube memakse diri bangun..berjaya..


dengan mate kabur2 aku kutip sisa2 syiling dari bilik..kira2..60sen j ade..mane nak cari ni?

aku pergi bilik bo..dengan harapan ade syiling2 dilantai..hampeh..nak check dalam dompet cam gaye pencuri lak aku pikir..aku blah..

masuk bilik don..ade keri layan goreng gitar ngan don buat2 study..aku mintak ngan don syiling 80sen..member bagi 60sen je..aah..mane nak cri ag 20sen ni..

ak pergi bilik keri..mencari syiling2..xde..sial..

aku pergi bilik bo..mencari sekali lagi..alhamdulillah..ade seposen bawah katil..

aku balik bilik..mencari seposen..cari punyer cari..x jumpe..aku cube usyar2 dompet sendiri..macam gampang..ade 60sen terselit di sebalik not2 rm100 10 keping..kalo aku tau awal2 xpayah la susah payah cari syling kat lantai..skang syiling dah cukup..

aku menuju ke vending machine a.k.a mesin gedegang..

gedegang!

sebijik coke jatuh..aku bawak coke tu ke bilik don untuk dinikmati beramai2..

dah kenyang ngan coke..ak balik bilik..pow rokok apit..bukak facebook..

aku bermonolog sendirian.."macam ade potensi kencing manis,darah tinggi,strok,sakit jantung ngan kaki kudung kalo aku sarapan camni tiap2 hari"..

...

Mar 7, 2010

2.49 pm


...

aku baru bangung tido..subuh entah ke mana..

ya Tuhan..tolong hamba mu ini..

sesungguhnya aku insan yang lemah..

manusia..

...

parang terbang

U aku masok surat kabo ag..yess!! (jakun tol)


kali ni berita pasal tukang kasut kene pukul ngan budak U aku..tapi tu pelajar international..malu2..

nak tau citer tu? klik SINI ..(maleh nak citer panjang)

haih..berani tol pendatang asing wat onar kat malaysia..skali datang santau ngan parang terbang kang..lari lu brader..

tapi aku memang kesal bile U suruh tukang kasut tu tarik balik laporan polis..bagus la die report..baru adil..kalo geng2 yang terlibat tu kena buang lagi aku suke..

ibarat kate2 karam singh walia

"kera di hutan disusukan, anak di rumah mati kelaparan"


Mar 6, 2010

awek sorang..balak lapan..memang penat..

pukul 8.50 am..aku bergegas ke tempat kejadian..aku ngan don kne jge check point ntuk event "mountain bike"..biasela..nak dapat sijil kne msok event..ade pengalaman sket orang kate..


tapi aku g sorang je dlu..aku cuba mencari lokasi event..ternyata aku sesat..sial..

setelah 2,3 dialog bersama cewek dan cowok..aku sampai..

5 peserta lelaki dan 1 peserta perempuan terbabit..tapi, event terpakse ditangguhkan kerana laluan trek terlalu semak..lalu kami meredah rimba sejauh 700m..sambil membuang sisa2 sarang khinzir dan balak2 yang tumbang sepanjang perjalanan..memang penat cam sial..

akhirnya selesai..dan event bermula dengan jayanya..aku melihat peserta berlepas sambil menghisap gudang garam..(dah miskin x boleh hisap winston atau cerut 2,3 pemeluk)

aku pulang..terus menulis blog dengan penuh perasaan dan emosi..

ternyata aku berpuas hati..hanya roti sekeping dan 100plus mengubat penat dan lapar bagi badanku..

aku akhiri bebelan ku dengan sekeping puisi..

one event finish..2,3 to come..

Mar 5, 2010

hyper-isomnia

apabila manusia lupa asal usul.........


tidur pon merata2..semalam aku cuba mencari tempat untuk tido..aku menerjah bilik ke bilik..dan hasilnya..

bilik aku & apit : dipenuhi bo,apai dan apit

bilik bo & apict : gajah dan ponchai..ternyata tiada ruang

bilik keri dan paih : don dan keri..xde kosong gak.

bilik kholiq & don : kholiq sorg je,,kosong..tp bilik kunci.. T_T

bilik ponchai & matwe : matwe dan apict..ktil ponchai kosong..

aku merebahkan badan ke katil...zzzzzzz...

crow zero

2,3 hari selepas insiden bakar rumput kat padang..ternyata senior maseh lagi x puas hati..


facebook bebudak yang terlibat maseh panas dengan bebelan manja..terselit unsur2 keganasan

aku hanya membaca..

apict, rakan yang pantang dicabar..membalas segala komen senior dengan selamba dan bersahaja..senior membara..lalu diajak untuk berjumpa..apict maseh bersahaja..

12.oo a. m.

apit penang masuk bilik..mengajak member2 hadir bersama apict..kalau apict g sorang kang naya kne pukul ramai2.. kami pergi..

tiba di lokasi..ramai senior menunggu..aku bersahaja..diam..cuak..

slow talk bermula..aku dan yang lain2 cume berdiri..melihat..

tiba2..seorang senior merapati aku..aku kaget..gelabah.."ape salah aku?" ..minda monolog sendirian.. takut dihentak..brader tu lagi besar dari badan kurus aku..

brader tu bersuara... "korang fers year second sem duk blok buruk ni lg ke?"

aku diam.. laaa.. nak tanyer tu je rupenyer..cuak aku..ingatkan nak debuk ke..flying kick ke..naseb bek hanya soalan..aku menjawab dengan tergagap-gagap..maseh cuak..

setengah jam berlalu..semua pulang tanpa pergaduhan ala2 crow zero..

mungkin semua pihak berpuas hati..

Mar 4, 2010

time machine


akhirnye..aku berjaye mengurangkan tido..

yeaaaaaaaaaaaaaaaaah..

lapar.

Mar 3, 2010

bakar kerusi

game tadi memang cam gampang..penyokong emo..pengadil buta..

da masok U pon ade lagi semangat seniority..

diorang provoke..kiteorang diam je..hisap rokok..main batu seremban..

bile kiteorang provoke..mengamuk2..ade player dekat terus tarik tumbuk..

barlakulah pergaduhan sikit..

pape aku..memang salute diorang ni:


apit : menghalang pergaduhan..(gaya cam nak gado..)

luq : menyelamatkan member dari ditumbuk..(disalah anggap cari gado)

nuar : kene tumbuk..senyum..macam gampang


pas diorang abes lawan..aku cybe membuat ritual biasa budak kelantan bile tengok bola..aku keluarkan lighter..cari kerusi..

tapi sayang..padang tu plain..xde kerusi..kebanyakan penyokong duduk atas rumput..


naseb bek rumput tu ijau..kalau kering dak lame aku bakar

Nostalgia 1

thanks to facebook

skang aku dah connected ngan budak2 dan cikgu zaman sekolah rendah aku,
Sekolah Kebangsaan GUAL PERIOK..

banyak kenangan pahit manis kat situ..
ade mase aku cerita..

layan dota jap sepam..

Mar 2, 2010

aku semakin bengap

setiap hari aku merokok

setiap hari aku ponteng kelas

setiap hari aku tidor..(hampir 24 jam)

setiap hari aku cuci mate

setiap hari aku mencarut


sekarang otak dah bengap..

2+2 pon xpasti jawapannye..

nampak gaya kene minum scott emulsion 10 botol la pasni..

mane tau jadi genius macam adi putra nanti..

tak pon macam albert enstein..

amin..

Mar 1, 2010

The Ex

my girlfriend, my dumb donut
went out to a party just the other night
but 3 hours later and 7 shots of jager,
she was in the bedroom with another guy

and i don't really want to know
so don't tell me anymore
and i really don't want to hear
about her feet all up in the air

and well, i'm not the one who acted like a hoe
why must i be the one who has to know?
i'm not the one who messed up big time
so spare me the details, if you don't mind

now i can understand friends who want to tell me
think they're gonna help me open up my eyes
but the play-by-play makes me want to lose it
everytime you do it, man, it turns the knife

and i don't really want to know
so don't tell me anymore
and i really don't want to hear
about her feet all up in the air

and well, i'm not the one who acted like a hoe
why must i be the one who has to know?
i'm not the one who messed up big time
so spare me the details, if you don't mind

now i don't need to hear about the sounds they were making
and i don't need to hear about how long he was taking
or how the walls, they were shaking

now i'm lying in bed, wallowing in sorrow
missing the tomorrow that we could have had
running through my head, over and over
things i never told her now just make me sad
and it drives me insane, sitting with a vision
stuck with that image burned into my brain
and i feel so dumb that i could ever trust her
but someone else fucked her, then he walked away

and i don't really want to know
so don't tell me anymore
and i really don't want to hear
about her feet all up in the air

and so, i'm not the one who acted like a hoe
why must i be the one who has to know?
i'm not the one who messed up big time
so spare me the details, if you don't mind

(Cause I don't wanna know)
(don't wanna know)Spare me the details if you dont mind
(don't wanna know)
(don't wanna know)Spare me the details if you dont mind