BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Mar 27, 2010

earth hour?

...

suasana gelap..

ku berfikir seorang diri..

ape gune kalau tutup tenaga selama sejam..

kalau hari2 buang sampah merata-rata,
hari2 buat kebakaran terbuka,
hari2 pokok ditebang di hutan,
hari2 perang,nuklear sana,nulear sini,
hari2 buang toksik ke sungai,
hari2 bazir tenaga..

bumi diabaikan selama 365 hari setahun..

tapi dikenang hanya sejam untuk setahun..

...

15 teguran:

ana_zara said...

sokonglah earth hour.

hans said...

aku terlupa nak sokong

padin said...

umm.. ni boleh jadi pengganti pengacara aduan rakyat ni *wink wink* hee

ambooyats said...

huhuk~~betol3

royal joe budu said...

haha..sje wat prihatin.. =)

mCsh0rtY~ said...

karam singh walia...hehe...salam perkenalan

mCsh0rtY~ said...

karam singh walia...hehe...salam perkenalan

edda(",) said...

.............
muhasabah....

NK said...

amboi,, feeling lak tetibe...

datang bulan ke pe? hehe

cik idaY said...

aku SoKong Earth Hour..
AtleasT ada soMething yang Aku buaT untuk Bumi ni..WalAUPon kesan dia mukin ciput jer...he3

royal joe budu said...

mcshorty: ak bukn karam..jambang xde..hehe

edda: setuju je..

iday: hee..xde r..saje bg pndgn..

Yen said...

Bagus, saya setuju dengan kamu, tutup lampu selama 1 jam tak akan membantu alam sekitar kita....
Kesedaran mestilah disebarkan dengan cara yang lebih baik.
kunjungi lah blog saya tentang earth hour dan bagi comment...
terima kasih:)
http://innit.nuffnang.com/view.php?id=197821

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

kina setuju kata2 Yen..ape salahnya selama 365 hari tue buat lebih dari 1 kali. kalau blh buat 1 bulan 1 kali.

x ada alasan..sape x ikut kena penjara. huhuhuhu..

sure semua buat!!

boleh gitu?

royal joe budu said...

waahh..drastik sgguh..mmg slmt la bumi jwbnye.. XD

Yen said...

haha... bukan macam itu...
walaupun semua orang buat earth hour setiap bulan, kalau TNB tidak mengurangkan kuantiti electricity yang dihasilkan pada masa itu, tidak akan membantu kepada bumi kita...
mesti dapat kerjasama dengan tenaga dulu...